Mujahadah


Mujahadah adalah memaksa diri meninggalkan perkara-perkara yang boleh merosakkan jiwa

Sunday, December 6, 2009

Penang 2009 tinggal kenangan
Pada 6.30, 2 Disember kami sekeluarga bertolak ke Penang. Suamiku yang dijangka ada meeting esok kat lapangan terbang bayan lepas, projek yg dia handle have a meeting full day pada esoknya so kami turut serta joint hubby pi penang. Perjalanan berjalan lancar kami dan mengajar anak- anak perform solat jamak.


Sesampai di hotel Flaminggo, kami terus dibawa ke tinggkat 10. Aku jangka dapat discount tapi hampeh... tak boleh harap betul club ni. Memang tak boleh dipercayai langsung. Esoknya 7.30 my hubby keluar dan aku & anak pi breakfast at tepi pantai. Memang kakak seorang juru photo yang baik ada bakat. Memang sesuai kerana ibunya suka bergambar. Makan sepuas-puasnya sambil makan boleh berenang hotel ni memang tak berkira kalu bab makan. Tapi air laut nya agak kotor sama seperti batu ferringi jugak. Seharian anak-anak habiskan masa dihotel. My Amaar tak berapa sihat then terpaksalah terperak kat hotel. Malamnya kami pergi Gurney Drive pekena pasaboq atau rojak. Sedap aku benar-benar menikmati rojak sehingga licin. Balik hotel si bibik bikin cerita. Dia pi lock bilik sebelah then master card nya dalam bilik. Bilik kami conecting so bilik sebelah terlock kiranya. Minah ni kalu dapat bergayut macam ni laa. Ish ish ish. Bikin panas namun nasib baik ada kakitangan hotel yang bijah berjaya membuka kunci hotel.


Pagi 4 Disember semua pi breakfast kali lebih bermakna kerana ada hubby disisi. Kami habiskan masa didpantai sehingga 11.00. Balik hotel apa lagi aku masak untuk makan tengah hari. Dalam kereta Amir manin camera dan tetiba Adam berkata" Ibu kenapa tak ada gambar dalam camera ibu....? Ha? bila dilihat memang sah tak ada gambar. Amir yang bijak telah delete all the gambar. Allahhuakbar. Memang bijak sungguh Amir ni. Redha je laa gambar2 romantik kami di pantai. Aduiiiiii. Dalam kereta memang tak ada mood langsung dengan bibik yang buat hal. Minah ni memang patut dihantar balik . Dah ada cucupun lagi mau merendek dengan kekasih hatinya kat malaysia. Memang dah tiba masanya aku hantar dia balik kerana umur pun dah lanjut tak larat dah nak jaga bebudakni.

No comments: