Mujahadah


Mujahadah adalah memaksa diri meninggalkan perkara-perkara yang boleh merosakkan jiwa

Wednesday, December 30, 2009

Semuanya Menuju Ke Teknology Web EducationPada 30 Dec 2009, Hari registration Adam dan juga orientasi bagi semua parent.
Pengetua Puan Alawiyah,
Penolong Kanan Petang Puan Ros Aliza.
penolong Kanan Pagi En Abdul Ghafar

Menurut beliau ramai yang mendapat keputusan cemerlang bagi UPSR. Alhamdulillah solat ditekankan disekolah ini. Kulihat muka-muka ibu bapa yang dulunya memandang rendah sekolah ini juga turut mendaftar.

Dunia menuju ke dunia IT yang mana semua parent harus tahu menggunakan IT hendak atau tidak ni merupakan keperluan. Bagiku yang mempunyai "o" knowledge tentang IT namun sekarang berkat usaha, ini semua perkara mudah. Memandangkan budget dikurangkan maka segala aktiviti sekolah akan juga dikurangkan dan aku juga percaya segala kelas tambahan juga dikurangkan. "ajar anak-anakmu mengikut zamannya" maka langkah aku memilih untuk mendaftar ke pembelajaran online tidak sia-sia bagi malah aku membuka ruang luas kepada anak-anakku dan mendedahkan mereka kepada dunia IT dan moga mereka semua akan bersedia bersaing dengan dunia luar. Sekolah ni juga akan menggunakan laman web mereka iaitu http://www.smksk.edu.my/.

No comments: