Mujahadah


Mujahadah adalah memaksa diri meninggalkan perkara-perkara yang boleh merosakkan jiwa

Friday, March 19, 2010

Honey Sesame Chicken

Salam Hari ni memang serabut kepala ni sikit sebab dok menelaah training compliant deck and Process kat office tadi and thereafter there is a meeting with my boss. Great, she really hope that I am enjoy working with her. Yes.. memang semestinya dan banyak benda yang ku pelajari darinya. Same goes to my another one boss. Agak penat rasanya dan ingin masak yang mudah sahaja so intai dapur Hana. so salin je laa dan Bak kata Salih Yaakob...I folllowwww

Bahan-bahan
2 keping dada@peha ayam boneless
2 ulas bawang putih - parut
1 inci halia - parut
2 sudu besar madu
1 sudu kecil serbuk cili
2 sudu besar kicap pekat
1 sudu besar sos tiram
1 sudu kecil minyak bijan
garam
bijan sangai secukupnyer - utk taburCara-cara
Perap ayam dengan semua bahan kecuali bijan sangai selama 1-2jam atau semalaman.
Grill@bakar ayam sehingga masak. Jika menggunakan oven, suhu 190 selama 30min atau sehingga masak. Sapukan ayam ngan bhn perap lebihan@air yg keluar semasa membakar, supaya ayam kelihatan cantik dan berkilat.
Hidangkan dengan menaburkan bijan yg telah di sangai.
Enak dimakan dengan nasi ayam atau sebagainyer.

4 comments:

kak ina kl said...

salam dari akak..rajin jugak masak memasak ek..

fuzidss said...

Anak saya 5 orang, semuanya pemakan so bila depa makan saya rasa puas tak terhingga

Mama Iman said...

bila la anak-anak saya nak jadi pemakan macam anak-anak akak. hmmmm....

fuzidss said...

Hanim, mudah saja... masak apa yang depa suka dan kita terpaksa suka apa yang depa suka