Mujahadah


Mujahadah adalah memaksa diri meninggalkan perkara-perkara yang boleh merosakkan jiwa

Sunday, March 28, 2010

Kurma Bombay

Hari ni seharian berjalan so tak masak, post N3 lama jee. Kurma ni favourite my 3rd boy. Sebabkan masakkan india suka ada yogurt so saja je laa pi bagi nama ni .. hehe.

Hari ni penuh dengan agenda, pagi hari ada training ;-Effective Islamic Parenting kat Subang Jaya memang bagus training ni banyak yang dipelajari. Selesai pi lunch with hubby at kopitiam 333. Seperti biasa skip lunch as I got heavy breakfast sat ni so hubby je la yang pekena nasi beriani kambing. After that pi shopping sorang2 kat Subang Parade pi cari set pinggan mangkuk Luminac yang 70% disc tu apa lagi beli je set of 6.

My kids dah tunggu kat umah sebab janji dengan depa nak pi Sungai Wang Plaza disebabkan cuaca panas then plan pi selepas Asar. 6.30pm bertolak and sampai Amcorp kami naik LRT ni kiranya pengalaman pertama bersama anak2 naik LRT sukanya depa. Sesampai saja di Masjid jamek terus pi masjid India tunai solat Maghrib. Ya Allah ramai nya manusia di malam minggu ni rasa serabut sungguh mujurlah sikecik tu tinggal dengan bibik. Sungai Wang pun tak juga kurang orang kat sana. Kami tak berjaya mencari kedai skateboard dan balik dengan kecewa. Didalam teksi, pakcik menerangkan bahawa begini lah keadaan KL dimalam minggu yang penuh sesak dengan orang2 melayu. Amat menyedihkan. Ya Allah bagiku kekuatan untuk aku membantu mendidik anak-anakku untuk memilih jalan yang terbaik. Raising my kids to be good and is part of the necessary Islamization of world society. Most Important to this task it is necessary for every Muslim parents to learn and practice the technique of effective Islamic Parenting. InsyaAllah

6 comments:

paij188 said...

nnti tulis la entry pasal prenting tu. menarik tu! :)

ZaiY said...

betul kata fairus tu, mmg menarik..buat n3 yer nanti, boleh sy tumpang baca dan tambah ilmu.
sedap nmpk kurma tu, budak2 mmg suka sbb tak pedas.

fuzidss said...

Paij & Zaiy- will update later ya

kak ina kl said...

salam fuzidss..skrg ni kan..kalau cuti ramai sungguh orang ..sampai ke malam pulak tu..sabar ajerlah

Sheila Shafea said...

salam sdp npk kurma bombay tu..dah sampai ke india kita hahaha leh le try ni..mkg cicah roti pun sodap

fuzidss said...

Kak Ina - memang ramai sesangat orang kat KL tu

Sheila - betul tu kalu cicah roti walla kan