Mujahadah


Mujahadah adalah memaksa diri meninggalkan perkara-perkara yang boleh merosakkan jiwa

Tuesday, March 2, 2010

Tahu Telur Bersalut Udang Kering Salai

Bercadang nak masak ikan steam but bibik dah masak sup so tukar laa. Idea datang dari dapur mamahawa tapi diolah kerana mamahawa kukus tahu tapi tahu tak jumpa dapat tahu telur ni, ku gorengkan dan buat sosnya kemudian udang kering di blend kan kemudian salai. Seronok tengok Amaar makan.

2 bungkusTahu telur
bawang merah dan bawang putih
1 sudu sos tiram
1 sudu kicap cair
2 sudu udang kering di blend kering kemudian disalai
lobar merah dan cili merah

cara2nya
goreng tahu telur tu kemudian angkat rehatkan dulu
then goreng bawang, sos tiram, kicap cair , lobak merah, dan cili dan biarkan hingga likat kemudian taburkan keatas tahu telur goreng. Akhir sekali taburkan udang kering salai tersebut dan hidangkan

4 comments:

ZaiY said...

sedapnya...sy xpenah lg masak tauhu mcm ni, sini nk cari tauhu telur pun susah..yg ada tauhu biasa je.

Mama Nani/Mama Hawa. said...

Salam Fuzidss :)

Kite pun mmg febret tauhu.. x kira tauhu biasa atau tauhu telur :P
Dah letak resipi sambal godok :) Try lah

fuzidss said...

ZaiY, memang fav my little boy Amaar ni. cuma tetba idea datang letakkan udang kering salai

Mamahawa, thanks for the info.. tengok je dapur mama dapat idea. Yang resepi sambal godok akan kucuba ya. TQVM

myfuzzyworld said...

Salam Fuzidss & semua pembaca blog fuzidss,

Saya ingin menjemput anda semua untuk participate dlm survey saya berkenaan dengan Blog Quality

Evaluation. Anda juga berpeluang utk memenangi 4GB Kingston Data Traveler atau 250GB Maxtor
External Hard Disk.

Sila layari:
http://emilayusof.com/2010/01/blog-survey/

atau boleh terus ke:
http://www.surveygizmo.com/s/187637/blog-evaluation

TQVM
-zu-