Mujahadah


Mujahadah adalah memaksa diri meninggalkan perkara-perkara yang boleh merosakkan jiwa

Monday, March 22, 2010

UDANG BERSALUT TEPUNG

Today was a stress day kat my office. Again my idea dibuang dalam tong sampah like rubbish. A bit dissapointed but as my husband said your office work is not your life baby. Sejuk hatiku bila mengenangkan kata-kata tu. Love my husband and love my kids ikatan ni akan kekal abadi but work hemm orang pakai kipas besarrrrr yang kat gudang tu laa yang dihargai. Bagi mereka yang jujur pula dalam kerjanya langsung tak pandang. Falsafaha hidupku TAK MATI DEK KEJI, TAK HIDUP DIPUJI.

Tertunainya tanggungjawab maka terlepas bebanan di bahuku dan terpulang , terima atau tidak itu bukan soal aku. Yang penting the message was delivered .... so hari ni UDANG BERSALUT TEPUNG STRESS kwang3. Lagi aku stress lagi bertambah minat ku untuk memasak. Kerana setiap persembahan ku kepada anak-anak sudah pasti tidak pernah akan ditolak malah dihargai dengan penuh kasih sayang.

Bahan2nya
Tepung 1 cawan
Telur sebiji
1/2 sudu baking powder
1/4 sudu bikarbonat
Sedikit Serbuk Paprika/Cili kering
Sedikit Serbuk Bawang Puting
Air rebusan Udang
Secawan udang saiz sederhana

Caranya
Masukkan semuanya kedalam bekas, kecuali udang kemudian kacau sedikit demi sedikit sehingga agak likat. Kemudian celupkan Udang kedalam tepung dan goreng.

11 comments:

dayang_jack said...

sedap tu...teliuk dh ni...hehe

ZaiY said...

salam..
cian akak..takpe kak, sabar bebanyak bak kata org masuk tinger kiri kuar tinger kanan jer..
udg tu sgguhla sdap, nak2 plak cicah sos..ummphh bley lupa stress kn.

Sue @ Nenie said...

Salam...wahhhhhh.....udangnya, tak sempat makan ngan nasi ni, sedap main ratah ngan sos jeeeee ni

fuzidss said...

Dayang - bebudak suka sangat ni

ZaiY - betul tu... tak mati dek keji, tak hidup dek puji

Sue - akak siapkan buat cucur dulu so depa tak kacau udang tepung ni. Siap pesan kat depa yang ni lauk.

hana said...

dah lama tingin nk wat salut gini.. asyik tempura breadcrumbs jerk jemu dah! hihihi

fuzidss said...

Hana buat pasti lagi gempak

Chik Mimi said...

salam singgah kembali,wahhhh udang sedap tu,heheheh chik mi link ye

TREAT AND TRICK said...

Salam Fuzidss, sedapnya udang tu, terliur tengok....

fuzidss said...

Chik Mimi-Salam Thanks kerana sudi singgah and sudi link

Treat - Salam , kalu panas2 memang sedap, sambil goreng saya ngap 2 3 ketul tanpa sedar

dZana said...

sdapp ni.. akk dtg cuci mata jer ni.. tak da msk2.. tunggu weekend nnti..

fuzidss said...

salam kak Dzana, thanks sudi singgah