Mujahadah


Mujahadah adalah memaksa diri meninggalkan perkara-perkara yang boleh merosakkan jiwa

Saturday, September 15, 2012

Spaghetti Aglio Olio Seafood

kenangan bersama di teratak Latifah yang tersergam indah bersama hidangan dari kami semua
memang inilah muka-muka yang senantiasa memenuhi undangan untuk alumni for ex finance Avon. Tuan rumah menghidangkan Aglio olio seafood yang sgt sedap.Di kala beliau nak masak round 2, so apa lagi macam biasalah menghulurkan bantuan. Dikala itulah ilmu dan petua dipelajari... di kala mengacau segala isi seafood kedalam kuali, beliau mengangkat nya . Kenapa diangkat kak tip, tak masuk spagetti? tak payah serunya... kita asingkan dulu .. bila nak idang baru masukkan spagetti dan tabur chili flake dan pasley flake diatasi.. baru ada umph... oh begitu ke petuanya. Baiklah sifuu
wonderful best bangat ini sis .. we love it
bahan-bahan penting

Bahan-bahan (5-6 orang)

 

 

500 g spaghetti

1 kg seafood (udang dan sotong)

1 cawan minyak zaitun (olive oil)

3 ulas bawang putih (dihiris)

3 sudu besar chili flakes

3 sudu besar oregano flakes

3 sudu besar parsley flakes

1 sudu kecil lada hitam/

1 capsicum merah 1 capsicum hijaru dan segenggam baby tomato2 sudu cheese mozzarella/ 1 sudu capsicum serbuk

1 sudu kecil garam

 

 

 

Cara-cara

 1.Rebus spaghetti sehingga lembut dan toskan. Dalam periuk lain, rebus seafood sehingga hampir masak dan toskan. Jangan buang air rebusan seafood ini.

 2.Panaskan minyak zaitun, tumis bawang putih sehingga kekuningan. Jangan sampai hangit. Masukkan 1 senduk air rebusan seafood.

 3.Masukkan oregano, parsley, capsicum, cheese dan chili flakes, lada hitam, garam )

 4.Masukkan spaghetti dan seafood. Kacau hingga sekata.

 5.Siap untuk dihidangkan. Taburkan cheese Parmesan

 

1 comment:

klANA said...

nmpk yummy...blh try nanti (^o^)v