kenangan bersama di teratak Latifah yang tersergam indah bersama hidangan dari kami semua |
wonderful best bangat ini sis .. we love it |
bahan-bahan penting |
Bahan-bahan (5-6 orang)
500 g spaghetti
1 kg seafood (udang dan sotong)
1 cawan minyak zaitun (olive oil)
3 ulas bawang putih (dihiris)
3 sudu besar chili flakes
3 sudu besar oregano flakes
3 sudu besar parsley flakes
1 sudu kecil lada hitam/
1 capsicum merah 1 capsicum hijaru dan segenggam baby
tomato2 sudu cheese mozzarella/ 1 sudu capsicum serbuk
1 sudu kecil garam
Cara-cara
1.Rebus spaghetti
sehingga lembut dan toskan. Dalam periuk lain, rebus seafood sehingga hampir
masak dan toskan. Jangan buang air rebusan seafood ini.
2.Panaskan minyak
zaitun, tumis bawang putih sehingga kekuningan. Jangan sampai hangit. Masukkan
1 senduk air rebusan seafood.
3.Masukkan
oregano, parsley, capsicum, cheese dan chili flakes, lada hitam, garam )
4.Masukkan
spaghetti dan seafood. Kacau hingga sekata.
5.Siap untuk
dihidangkan. Taburkan cheese Parmesan
1 comment:
nmpk yummy...blh try nanti (^o^)v
Post a Comment