Pabila pulang barulah beliau merasai dan apa-apa lagi memuji-muji masakkan ibunya. Inilah Alif senantiasa memuji masakkan ibunya dan merupakan pendorong utama buat ibunya untuk terus memasak dan memasak tanpa ada limit. Selagi ada kemahuan anakk-anak. 11.00 pagi ada tuisyen dan terus gerak menghantar bonda ke Taman Dato Harun
Bahan-bahan (5-6 orang)
500 g pasta fusili
1 kg seafood (udang dan sotong)1 cawan minyak zaitun (olive oil)
3 ulas bawang putih (dihiris)
3 sudu besar chili flakes
3 sudu besar oregano flakes
3 sudu besar parsley flakes1 sudu kecil lada hitam/
1 capsicum merah 1 capsicum hijaru dan segenggam baby tomato2 sudu cheese mozzarella/ 1 sudu capsicum serbuk
1 sudu kecil garam
Cara-cara
1.Rebus spaghetti sehingga
lembut dan toskan. Dalam periuk lain, rebus seafood sehingga hampir masak dan
toskan. Jangan buang air rebusan seafood ini.
2.Panaskan minyak zaitun, tumis
bawang putih sehingga kekuningan. Jangan sampai hangit. Masukkan 1 senduk air
rebusan seafood.3.Masukkan oregano, parsley, capsicum, cheese dan chili flakes, lada hitam, garam )
4.Masukkan spaghetti dan seafood. Kacau hingga sekata.
5.Siap untuk dihidangkan. Taburkan cheese Parm
No comments:
Post a Comment