Mujahadah


Mujahadah adalah memaksa diri meninggalkan perkara-perkara yang boleh merosakkan jiwa

Saturday, January 16, 2010

Laksa Nyonya Melaka


Hari ni pukul 8.00 dah bertolak pi pasar beli barang yang banyak dalam list ni. Dah 2 minggu tak pi pasar. Agak surprise juga sebabnya pasar tak ramai orang dan banyak ikan yang murah pulak tu.

Ini kerana aku dah bertambah anak perempuan sebenarnya oleh kerana kawan-kawan kakak suka datang rumah dan makan2. Aku dan husband tak kisah janji mereka berada di didepan mata. Resepi Laksa Nyonya ni memang banyak bahan2 yang perlu disediakan. Walaupun agak remeh juga bagiku namun aku akan pastikan aku berjaya melaksanakan misi ini kerana buat suamiku. Selalunya kesian jugak kalu ada laksa sudah pasti beliau tak menjamahnya. Alhamdulillah berjaya dan beliau suka sekali dan alhamdulillah berjaya sedekahkan kepada jiran terdekat. Hope you guys like it
Senarai barang yang dibeli Ayam 5.5 kg , RM28.50, Ikan Sardin RM4.00, KelisaRM6.00, Udang RM11.00, Sayur RM18.00 sebabnya banyak membeli untuk buat laksa hari ni. Kemudian Buah. Pisang RM4.00, honeydew, betik 1.00 epal,oren, lai-12 biji RM5.00 & Santan. Murah beb. Lepas tu pi beli Runcit RM35.00 consist of - Telur GA, Lada hitam, Jintan Manis, Udang kering, ikan bilis, Bawang putih, bawang merah, Kentang, Ikan Masin, Mushroom kering, Asam Keping, Sos Ikan, Buah Keras, Cili Kering dan . Tu dia penuh frezz macam nak termuntah dah rupanya. Lebih kurang RM120.00 kesemuanya.

No comments: