Ayam ni memang kegemaran anak2. Copy dari dapur kak liza
Bahan-Bahan:
1 tin kacang peas atau kacang peas frozen [guna 1/2 jee]
500 gm ayam
3 sudu makan sos tomato
2 sudu makan sos cili
1 biji bawang besar [ditumbuk]
2 ulas bawang putih [ditumbuk]
3 biji cili merah [ditumbung ]
garam dan gula
1 pokok kecil daun sup [cincang]
minyak
Cara:
1. Panaskan minyak .
2. Tumis bawang putih & halia.
3. Masukkan ayam (seeloknya ditutup bagi mempercepatkan daging itu masak). [ungkepkan]
4. Masukkan tomato sos.
5. Masukkan kacang peas, cili merah dan bawang besar. Gaul hingga rata.
6. Taburkan daun sup dan tutup api.
7. Hidang bersama roti bakar atau garlic bread.
2 comments:
salam fuzidss..wah gambar makin mengancam nampak!!.sedap ayam kacang peas ni kan..belum pernah buat tapi rasa2nya..sedap tengok ur pictures tu..
Anyway thank you for the wishes ya fuzidss..feel touched and loved..
most welcome sis. Ha ha.. jadi bahan objek untuk memahirkan diri menggunakan dslr ni
Post a Comment