Bahan-bahan:
500 gram daging batang pinang (dipotong nipis dan direbus sehingga empuk)
15 gram serbuk lada hitam
500 gram daging batang pinang (dipotong nipis dan direbus sehingga empuk)
15 gram serbuk lada hitam
sedikit serbuk lada putih
Gula dan garam secukup rasa
5 ulas bawang merah (dicincang halus)
3 ulas bawang putih (dicincang halus)
½ inci halia (dicincang halus)
1 labu bawang besar (dicincang halus)
Brokoli
Gula dan garam secukup rasa
5 ulas bawang merah (dicincang halus)
3 ulas bawang putih (dicincang halus)
½ inci halia (dicincang halus)
1 labu bawang besar (dicincang halus)
Brokoli
Sedikit Halia
Cara penyediaan:
Dengan menggunakan mangkuk, gaulkan daging bersama lada hitam, garam, gula dan bahan-bahan yang telah dicincang.
Hidangkan daging lada hitam ini bersama-sama brokoli yang telah dicelur terlebih dahulu.
Sedia dihidangkan. Selamat mencuba.
Cara penyediaan:
Dengan menggunakan mangkuk, gaulkan daging bersama lada hitam, garam, gula dan bahan-bahan yang telah dicincang.
Hidangkan daging lada hitam ini bersama-sama brokoli yang telah dicelur terlebih dahulu.
Sedia dihidangkan. Selamat mencuba.
4 comments:
ketinggalan ketapi kat sini... semuanyer nmpk menyelerakannnn!
salam ziarah tuan rumah..kita pun singgah sini tgk resepi..ternampak tu manggo sago di sinun...ishhh sedapnya..
Salam...sedap ratah tu..tambah2 ada brokoli, suke!
pssst: jemput singgah Lovely Kitchen ambik AWARD yer...:-)
hANA- thanks.. belajor ngan Hana ler ni
Yat- thanks kerana sudi singgah
Ena- Thanks ...suka sangat dapat award ni
Post a Comment