lama dah tak pekena kuah ni.... saja cairkan kuahnya dan kurangkan pedasnya.. Hana akak copy yaa.. malas nak menaip niii
Bahan-bahan
6-8 ketul ayam
3-4 biji bwg merah
2 ulas bwg putih
1 inci kunyit hidup
3 biji cili padi - ikut la nk pedas mana
1 btg serai- ketuk
1 keping asam keping
2-3 helai daun kunyit
6-8 ketul ayam
3-4 biji bwg merah
2 ulas bwg putih
1 inci kunyit hidup
3 biji cili padi - ikut la nk pedas mana
1 btg serai- ketuk
1 keping asam keping
2-3 helai daun kunyit
1-2 cwn santan - terpulang nk kuah byk or pekat
garam
garam
Cara-cara
tumbuk (kunyit, bawang, serai, dan cili). Tumiskan ayam dalam dan gaul ayam goreng hingga masak. .masukkan santan,serai,asam keping. gaul rata.masukkan garam .
tumbuk (kunyit, bawang, serai, dan cili). Tumiskan ayam dalam dan gaul ayam goreng hingga masak. .masukkan santan,serai,asam keping. gaul rata.masukkan garam .
No comments:
Post a Comment