Memang mudah dan sedap .
Tengoklaa Si comey yang enter frame niiii
Bahan-bahan cilok dari dapur Kak Ayu dan Ija rasanya laa
Daging - juga bley guna tulang
* Lengkuas
*Halia
*Bawang Putih
Cili kering - dipotong kecik2
ketumbar
lada hitam
asam keping/gelugor
garam&serbuk perasa
( Bahan2 yang bertanda *dimayang)
Cara-cara
Daging direbus sehingga separuh empuk
Kemudian masukkan jer semua bahan di atas.(campak2 jer hehe)( sape yang suke manis bley ler masukkan gula melaka sikit)
Masak sehingga daging empuk sebetul2nya :)
Siap untuk dihidang kan..
Bahan-bahan cilok dari dapur Kak Ayu dan Ija rasanya laa
Daging - juga bley guna tulang
* Lengkuas
*Halia
*Bawang Putih
Cili kering - dipotong kecik2
ketumbar
lada hitam
asam keping/gelugor
garam&serbuk perasa
( Bahan2 yang bertanda *dimayang)
Cara-cara
Daging direbus sehingga separuh empuk
Kemudian masukkan jer semua bahan di atas.(campak2 jer hehe)( sape yang suke manis bley ler masukkan gula melaka sikit)
Masak sehingga daging empuk sebetul2nya :)
Siap untuk dihidang kan..
4 comments:
Salam kak dayang!! kita mmg suke daging singgang ni! haih! penyek2 kan cili api sedapnyer! :D
Salam. Makannan yang sihat dan sedap kan ... Thank Ija
Favourite my son ni...
Salam - memang budak suka ni sebab dagingnya dah empuk
Post a Comment